![]() |
Fırın Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırın Güveçetli fırın güveç nasıl yapılır - fırın güveç tarifleri ![]() Malzemeler: * 3-4 adet patlican * 4 adet iri domates * 250-300 g kusbasi et * 1 adet orta boy sogan * 2 iri dis sarmisak * 2 y ![]() ![]() * 1 - 1,5 s ![]() ![]() * 2 y ![]() ![]() * Tuz, karabiber, biraz pul biber Yapilisi: 1 ![]() Patlicanlari iri kupler halinde dograyin ![]() ![]() 2 ![]() Teflon bir tencereye eti alin suyunu salip cekene kadar kisik ateste pisirin ![]() 3 ![]() Et suyunu cektikten sonra yagi, kucuk kucuk dogradiginiz sogani ve sarmisagi ekleyip soganlar sararincaya kadar kavurun ![]() 4 ![]() Salcayi da ekleyip kokusu cikana kadar kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin ![]() ![]() 5 ![]() Atesten aldiginiz sebzeleri bir guvece veya firin tepsisine dokun ve ustu kizarana kadar orta atesteki firinda pisirin ![]() |
![]() |
![]() |
|