Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, güveç

Fırın Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırın Güveç



etli fırın güveç nasıl yapılır - fırın güveç tarifleri

Malzemeler:


*

3-4 adet patlican

*

4 adet iri domates

*

250-300 g kusbasi et

*

1 adet orta boy sogan

*

2 iri dis sarmisak

*

2 yk salca

*

1 - 1,5 sb su

*

2 yk sivi yag

*

Tuz, karabiber, biraz pul biber


Yapilisi:


1

Patlicanlari iri kupler halinde dograyin Domateslerin kabuklarini soyun ve kup kup dograyin

2

Teflon bir tencereye eti alin suyunu salip cekene kadar kisik ateste pisirin

3

Et suyunu cektikten sonra yagi, kucuk kucuk dogradiginiz sogani ve sarmisagi ekleyip soganlar sararincaya kadar kavurun

4

Salcayi da ekleyip kokusu cikana kadar kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin Baharati, tuzu ve suyunu ekleyip kisik ateste sebzeler yumusayincaya kadar pisirin (cok fazla pisirmeyin, firinda da pisecegi icin servis yaparken tum sebzeler ezilir)

5

Atesten aldiginiz sebzeleri bir guvece veya firin tepsisine dokun ve ustu kizarana kadar orta atesteki firinda pisirin Afiyet sifa olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.