Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Kuzu Sahan PirzolasıMalzemeler 75 gr Tereyağ 100 gr Soğan (piyaz doğranmış) 200 gr Domates 5 adet Sivri biber Tuz, karabiber, kekik 500 ml Sıcak su 15 Adet Kuzu pirzolası Yapılışı Ön hazırlık olarak sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, halka şeklinde doğrayın 1 çorba kaşığı tereyağı bir tavada orta ateşte eritinYağ kızınca 5 adet pirzolayı tuzlayıp biberledikten sonra tavaya koyup, sık sık alt-üst ederek, pirzolaların her iki yanlarıda altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin Pişen pirzolaları bir sahana dizin Pirzolalar bitinceye kadar aynı işlemi yineleyin Tavadaki yağı dökün bu kez kalan 2 çorba kaşığı tereyağı tavaya koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanı ilave edin Sık sık karıştırarak, soğanları renk almadan öldürünDomatesi ve sivri biberi ekleyip, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin Tuzunu ve biberini kontrol edin Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirin Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp, kekiği ekin Sahanın kapağını kapatarak, kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirin Beğendiyi önceden ısıtılmış kaba koyun Üzerine pirzolaları yerleştirin En üste de tavadaki soğanlı ve domatesli sosu döküp, sıcak olarak servis yapın |
|