ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194528)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:56 AM

Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası
 
Malzemeler

75 gr. Tereyağ

100 gr. Soğan (piyaz doğranmış)

200 gr. Domates

5 adet Sivri biber

Tuz, karabiber, kekik

500 ml. Sıcak su

15 Adet Kuzu pirzolası
Yapılışı


Ön hazırlık olarak sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, halka şeklinde doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağı bir tavada orta ateşte eritin.Yağ kızınca 5 adet pirzolayı tuzlayıp biberledikten sonra tavaya koyup, sık sık alt-üst ederek, pirzolaların her iki yanlarıda altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Pişen pirzolaları bir sahana dizin. Pirzolalar bitinceye kadar aynı işlemi yineleyin. Tavadaki yağı dökün. bu kez kalan 2 çorba kaşığı tereyağı tavaya koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, soğanları renk almadan öldürün.Domatesi ve sivri biberi ekleyip, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirin. Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp, kekiği ekin. Sahanın kapağını kapatarak, kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirin. Beğendiyi önceden ısıtılmış kaba koyun. Üzerine pirzolaları yerleştirin. En üste de tavadaki soğanlı ve domatesli sosu döküp, sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.