Dana Bifteği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana BifteğiDana Bifteği Mareme Scalopini - Dana Bifteği Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Yemeği - Fransız Usulü Biftek - Soslu Biftek - Kremalı Biftek 4 kişi için MALZEME : 16 parça dana bifteği (40 gr tanesi) Kontrafile, tranş veya yumurtadan Tuz, bir çimdik karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 kahve fincanı rafine yağı 1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 1/2 diş sarımsak çok ince kıyılmış 1 adet dolma biber 1 adet kırmızı dolma biber (kavata) yoksa iki adet dolma biber kullanınız 2 çorba kaşığı keçap 1 çay kaşığı un 1 çay fincanı konsome yoksa et suyu 1/2 çay kaşığı köri 2 kahve fincanı krema YAPILIŞI : Biberleri temizleyip kibrit gibi dilimleyiniz Küçük bir tencereye (kasrola) tereyağını koyup kızdırıp soğan ve sarımsağı ilâve ediniz, orta ateşte bir iki dakika kavurup biberleri ilâve ediniz ve bir iki dakika karıştırarak kavurup unu ilâve edip bir kere karıştırıp keçap, hint biberini, et suyunu ilâve ediniz Suyun yarısı çekinceye kadar bir kaç dakika kaynatıp ateşten alınız Etleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövüp tuzlayıp biberleyiniz Dibi kalın bir tavaya rafine yağım koyup kızdırıp etleri yan yana tavaya koyunuz Hızlı ateşte birer dakika alt üst kızartıp bir güvece yoksa bir servis tabağına çıkarınız Tavadaki yağı döküp yukardaki biberli harcı ve kremayı ilâve ediniz Bir iki kere kaynatıp etlerin üzerine döküp servis ediniz alıntı |
|