ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dana Bifteği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194448)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Dana Bifteği
 
Dana Bifteği Mareme Scalopini - Dana Bifteği Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Yemeği - Fransız Usulü Biftek - Soslu Biftek - Kremalı Biftek


4 kişi için

MALZEME :


16 parça dana bifteği (40 gr. tanesi) Kontrafile, tranş veya yumurtadan

Tuz, bir çimdik karabiber

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 kahve fincanı rafine yağı

1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan

1/2 diş sarımsak çok ince kıyılmış

1 adet dolma biber

1 adet kırmızı dolma biber (kavata) yoksa iki adet dolma biber kullanınız

2 çorba kaşığı keçap

1 çay kaşığı un

1 çay fincanı konsome yoksa et suyu

1/2 çay kaşığı köri

2 kahve fincanı krema


YAPILIŞI :


Biberleri temizleyip kibrit gibi dilimleyiniz

Küçük bir tencereye (kasrola) tereyağını koyup kızdırıp soğan ve sarımsağı ilâve ediniz, orta ateşte bir iki dakika kavurup biberleri ilâve ediniz ve bir iki dakika karıştırarak kavurup unu ilâve edip bir kere karıştırıp keçap, hint biberini, et suyunu ilâve ediniz


Suyun yarısı çekinceye kadar bir kaç dakika kaynatıp ateşten alınız

Etleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövüp tuzlayıp biberleyiniz

Dibi kalın bir tavaya rafine yağım koyup kızdırıp etleri yan yana tavaya koyunuz


Hızlı ateşte birer dakika alt üst kızartıp bir güvece yoksa bir servis tabağına çıkarınız


Tavadaki yağı döküp yukardaki biberli harcı ve kremayı ilâve ediniz

Bir iki kere kaynatıp etlerin üzerine döküp servis ediniz.




alıntı



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.