Marine Edilmiş Bonfile |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Marine Edilmiş BonfileMalzemeler: 300 gr dilimlenmiş bonfile 1 bardak süt 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 yaprak karalahana 1 bardak krema 1 tatlı kaşığı şeker Yapılışı: Soğan rendelenir ve suyu sıkılır ve süt ile karıştırılırDilimlenmiş bonfileleri 1 gün boyunca bu sütün içinde bekletilir1 adet soğan ince ince doğranır ve güveç yada normal tencereye yağ koymadan 1 kaşık şeker ile pişirilirSoğanlar pembeleşince etler sütün içinden çıkartılır ve soğanlar ile pişirilmeye devam edilir1 bardak sıcak su eklenir ve su çektikçe ilave edilirYaklaşık 30-40 dakika sonra etin suyu kahverengi olması gerekiyorİnce doğranmış karalahanalarda eklenir 15 dakika daha pişirildikten sonra krema ilave edilirAltı kısılan ocaktan 5 dakika sonra servise hazır hale getirilir Özgür Sef'in tarifi |
|