![]() |
Marine Edilmiş Bonfile
Malzemeler:
300 gr dilimlenmiş bonfile 1 bardak süt 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 yaprak karalahana 1 bardak krema 1 tatlı kaşığı şeker Yapılışı: Soğan rendelenir ve suyu sıkılır ve süt ile karıştırılır.Dilimlenmiş bonfileleri 1 gün boyunca bu sütün içinde bekletilir.1 adet soğan ince ince doğranır ve güveç yada normal tencereye yağ koymadan 1 kaşık şeker ile pişirilir.Soğanlar pembeleşince etler sütün içinden çıkartılır ve soğanlar ile pişirilmeye devam edilir.1 bardak sıcak su eklenir ve su çektikçe ilave edilir.Yaklaşık 30-40 dakika sonra etin suyu kahverengi olması gerekiyor.İnce doğranmış karalahanalarda eklenir .15 dakika daha pişirildikten sonra krema ilave edilir.Altı kısılan ocaktan 5 dakika sonra servise hazır hale getirilir Özgür Sef'in tarifi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.