Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biryan, nevşehir

Biryan (Nevşehir)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biryan (Nevşehir)



MALZEMESİ:

1 kilo kuşbaşı dana eti

1 soğan

2 su bardağı pirinç

5 çorba kaşığı margarin

5 su bardağı su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

karabiber

tuz


Doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirip, eti ilave edin ve suyunu çektirin Tuzu, biberi, suyu ekleyip bir taşım kaynatıp, ateşten alın Yıkanmış pirinçleri fırın tepsisine yayın Üzerine eti suyuyla beraber boşaltın 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin Margarini kızdırıp pişen yemeğin üzerine gezdirin ve karabiber serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.