Püreli Dana Rosto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püreli Dana Rosto![]() [BGerçekten çok güzel bir et yemeği Kurban eti ilede ne güzel olur ama Denemenizi ve afiyetle yemenizi dilerim Malzemeler : * 1 dana nuar * 1 adet soğan * 2 defne yaprağı * 1 adet havuç * 1 tatlı kaşığı tane karabiber * 1 miktar maydanoz sapı Sosu için : * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 diş sarımsak * Zeytinyağı * Tuz, karabiber * Su Püresi için : * 4 tane patates * 1 yemek kaşığı, tereyağı * 1,5 çay fincanı süt * Tuz, su Yapılışı : Soğanları iri bir şekilde doğrayın Havucu doğrayın Maydonoz saplarını 3 veya 4 e kesin![]() Dana nuarı, soğanı, havucu, defne yapraklarını, maydanoz saplarını, karabiberi tencereye koyun Üzerine su ilave ederek pişmeye bırakın![]() Bu arada püremizi yapabiliriz ![]() Patatesleri incecik doğrayıp üzerine biraz su ve süt ilave ederek pişmeye bırakın Pişince içine kalan sütü, tereyağını ve tuzu ilave ederek pataseleri ezin Pürenin kıvamını sağlayınca ocağın altını kapatın![]() Sosu için, tavaya çok az zeytinyağı koyup sarımsakları soteleyin Üzerine salça, tuz, karabiberi ve su ekleyip sosun kıvamını ayarlayın![]() Pişen rostoyu dilimleyerek servis tabağına koyun Kenarlarına patates püresini yerleştirin Rosto ve patates püresinin üzerine kızgın sosu gezdirin Sıcak sıcak servis yapın![]() ][/B] |
|
|
|