![]() |
Püreli Dana Rosto
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
[BGerçekten çok güzel bir et yemeği. Kurban eti ilede ne güzel olur ama. Denemenizi ve afiyetle yemenizi dilerim. Malzemeler : * 1 dana nuar * 1 adet soğan * 2 defne yaprağı * 1 adet havuç * 1 tatlı kaşığı tane karabiber * 1 miktar maydanoz sapı Sosu için : * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 diş sarımsak * Zeytinyağı * Tuz, karabiber * Su Püresi için : * 4 tane patates * 1 yemek kaşığı, tereyağı * 1,5 çay fincanı süt * Tuz, su Yapılışı : Soğanları iri bir şekilde doğrayın. Havucu doğrayın. Maydonoz saplarını 3 veya 4 e kesin. Dana nuarı, soğanı, havucu, defne yapraklarını, maydanoz saplarını, karabiberi tencereye koyun. Üzerine su ilave ederek pişmeye bırakın. Bu arada püremizi yapabiliriz. Patatesleri incecik doğrayıp üzerine biraz su ve süt ilave ederek pişmeye bırakın. Pişince içine kalan sütü, tereyağını ve tuzu ilave ederek pataseleri ezin. Pürenin kıvamını sağlayınca ocağın altını kapatın. Sosu için, tavaya çok az zeytinyağı koyup sarımsakları soteleyin. Üzerine salça, tuz, karabiberi ve su ekleyip sosun kıvamını ayarlayın. Pişen rostoyu dilimleyerek servis tabağına koyun. Kenarlarına patates püresini yerleştirin. Rosto ve patates püresinin üzerine kızgın sosu gezdirin. Sıcak sıcak servis yapın. ][/B] |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.