Çalgılı Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çalgılı YahniÇalgılı Yahni Tarifi - Çalgılı Yahni Nasıl Yapılır - Çalgılı Yahni Malzemeleri Çalgılı Yahni 500 gr kuzu eti2 demet taze soğan 2 demet dereotu 1 demet taze nane 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı un 1 kase yoğurt 1 kaşık sıvıyağ Karabiber Kimyon Tencereye 1 çorba kaşığı yağ koyun ve kuzu etlerini ilave edin Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve salça ekleyin 1-2 kez çevirin Üzerine dereotu, taze soğan, nane doğrayıp 2 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin Unu az miktarda suyla bulamaç haline getirdikten sonra etin suyundan alarak yavaş yavaş tencereye aktararak kısık ateşte 5 dakika pişirin Un kokusu gidene kadar karabiber ve kimyon ilave edin Tabağa alınca üstüne yoğurt koyarak servis yapın![]() |
|
|
|