![]() |
Çalgılı Yahni
Çalgılı Yahni Tarifi - Çalgılı Yahni Nasıl Yapılır - Çalgılı Yahni Malzemeleri
Çalgılı Yahni 500 gr. kuzu eti 2 demet taze soğan 2 demet dereotu 1 demet taze nane 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı un 1 kase yoğurt 1 kaşık sıvıyağ Karabiber Kimyon Tencereye 1 çorba kaşığı yağ koyun ve kuzu etlerini ilave edin. Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve salça ekleyin. 1-2 kez çevirin. Üzerine dereotu, taze soğan, nane doğrayıp 2 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu az miktarda suyla bulamaç haline getirdikten sonra etin suyundan alarak yavaş yavaş tencereye aktararak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Un kokusu gidene kadar karabiber ve kimyon ilave edin. Tabağa alınca üstüne yoğurt koyarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.