![]() |
Yufkalı Et Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkalı Et Yemeğiet yameği tarifleri - yufka ile et yemeği tarifi - et yemeği tarifi ![]() Yufkalı et yemeği malzemeleri 1 kg kuşbaşı koyun eti 1 soğan 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 3 yufka 1 yemek kaşığı kuru nane Tuz Karabiber Yufkalı et yemeği hazırlanışı Yufkaları küçük parçalara ayırıp fırın tepsisine gelişigüzel yayın ![]() Sıcak fırında yufkalar kızarana kadar pişirin ![]() Kuşbaşı doğranmış etleri, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın ![]() Etler piştikten sonra ince kıyılmış soğan, ayçiçeği yağı, nane, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ![]() Kızarmış yufkaları servis tabaklarına paylaştırıp üzerine pişen etin suyundan gezdirerek yufkaları ıslatın ![]() Eti yufkaların üzerine yerleştirin ![]() Kalan et suyunu üzerine döküp sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|