Mantarlı Dana Eskalop |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Dana EskalopMantarlı Dana Eskalop Tarifi - Mantarlı Dana Eskalop Yaplışı - Mantarlı Dana Eskalop Mazemeleri ![]() Malzemeler: 8 Adet Dana Eskalop 2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı) 200 gr Mantar Maydanoz 1 Yumurta 1 Diş Sarmısak Limon 80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon Tereyağı ya da zeytinyağı Tuz, Karabiber Yemeğin Yapılışı Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın ![]() Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın![]() Mantarları yıkayıp dilimleyin Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın 10 dakika kadar kızarsınlar![]() Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın ![]() Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin ![]() Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin ![]() Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
|
|
|