ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantarlı Dana Eskalop (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194335)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:28 AM

Mantarlı Dana Eskalop
 
Mantarlı Dana Eskalop Tarifi - Mantarlı Dana Eskalop Yaplışı - Mantarlı Dana Eskalop Mazemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:


8 Adet Dana Eskalop

2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)

200 gr Mantar

Maydanoz

1 Yumurta

1 Diş Sarmısak

Limon

80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon

Tereyağı ya da zeytinyağı

Tuz, Karabiber


Yemeğin Yapılışı

Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.

Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün. Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın.

Mantarları yıkayıp dilimleyin. Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın. 10 dakika kadar kızarsınlar.

Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın.

Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin.

Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.

Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın. Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.


Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.