Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kakacı, sac

Sac Kakacı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Kakacı



Hatay Yöresi Et Yemeği - Sac Kakacı Nasıl Yapılır - Sac Kakacı Tarifi
Malzemeler:


1 kg yağlı koyun eti


1 tatlı kaşığı tuz


Yarım tatlı kaşığı tuz


Limon

Yapımı:


Teflon tava yağsız kızdırılır Etin kuşbaşı doğranmış yağ kısımları tavaya atılır Yağlar rengini değiştirince yağsız kuşbaşı kısmı attılır


Suyunu salıp, bırakana kadar kavrulur Et ateşten alınca tuz serpilir, karıştırılır


Servis yapılacağı sırada üzerine karabiber serpilir Yanına dilimlenmiş limon konur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.