ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sac Kakacı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194227)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Sac Kakacı
 
Hatay Yöresi Et Yemeği - Sac Kakacı Nasıl Yapılır - Sac Kakacı Tarifi
Malzemeler:


1 kg yağlı koyun eti


1 tatlı kaşığı tuz


Yarım tatlı kaşığı tuz


Limon

Yapımı:


Teflon tava yağsız kızdırılır. Etin kuşbaşı doğranmış yağ kısımları tavaya atılır. Yağlar rengini değiştirince yağsız kuşbaşı kısmı attılır.


Suyunu salıp, bırakana kadar kavrulur. Et ateşten alınca tuz serpilir, karıştırılır.


Servis yapılacağı sırada üzerine karabiber serpilir. Yanına dilimlenmiş limon konur.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.