Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
siverek, tarifi, tavası

Siverek Tavası Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Siverek Tavası Tarifi



siverek tavası nasıl yapılır - meşhur siverek tavasının yapılışı

MALZEMELER


1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti

2 kilo domates

250 gr salçalık biber

250 gr yeşilbiber

4 5 baş sarmısak

250 gr isot

250 gr pul biber

1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum)

karabiber kekik kimyon tuz



HAZIRLANIŞI


Fırın tepsininin içine etleri alalım

sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım

domatesleri soyalımtepsinin bir köşesine orta büyüklükte doğrayalımdomatelerin üzerine kırmızı ve yeşil biberleride orta büyüklükte doğrayalım

et sıvı yağ pul biber isot tuz ve sarmısağı iyice harmanlayalımiyice karışmış olması lazım bunlarındomates ve biberleride yavaş yavaş alıp her aldığımızda iyice karışmasını sağlayalım180 derece ısıtılmış fırında pişirelimyemeği fırından almadan 5 10 dk önce baharatlarıda ekleyelim


odun fırınında pişse daha güzel oluyorama ben yaptığım yemeği pişerken görmeliyim isterseniz güveç tenceresindede yapabilirsinizyemeğin özelliği tepside yenmesien güzel yanı bulaşık çıkmıyor


afiyet olsun

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.