Siverek Tavası Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Siverek Tavası Tarifisiverek tavası nasıl yapılır - meşhur siverek tavasının yapılışı MALZEMELER 1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti 2 kilo domates 250 gr salçalık biber 250 gr yeşilbiber 4 5 baş sarmısak 250 gr isot 250 gr pul biber 1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum) karabiber kekik kimyon tuz HAZIRLANIŞI Fırın tepsininin içine etleri alalım sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım domatesleri soyalımtepsinin bir köşesine orta büyüklükte doğrayalımdomatelerin üzerine kırmızı ve yeşil biberleride orta büyüklükte doğrayalım et sıvı yağ pul biber isot tuz ve sarmısağı iyice harmanlayalımiyice karışmış olması lazım bunlarındomates ve biberleride yavaş yavaş alıp her aldığımızda iyice karışmasını sağlayalım180 derece ısıtılmış fırında pişirelimyemeği fırından almadan 5 10 dk önce baharatlarıda ekleyelim odun fırınında pişse daha güzel oluyorama ben yaptığım yemeği pişerken görmeliyim isterseniz güveç tenceresindede yapabilirsinizyemeğin özelliği tepside yenmesien güzel yanı bulaşık çıkmıyor afiyet olsun alıntıdır |
|