![]() |
Siverek Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siverek Tavası Tarifisiverek tavası nasıl yapılır - meşhur siverek tavasının yapılışı MALZEMELER 1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti 2 kilo domates 250 gr salçalık biber 250 gr yeşilbiber 4 5 baş sarmısak 250 gr isot 250 gr pul biber 1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum) karabiber kekik kimyon tuz ![]() HAZIRLANIŞI Fırın tepsininin içine etleri alalım ![]() sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım ![]() domatesleri soyalım ![]() ![]() et sıvı yağ pul biber isot tuz ve sarmısağı iyice harmanlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() odun fırınında pişse daha güzel oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|