ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Siverek Tavası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194222)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:47 AM

Siverek Tavası Tarifi
 
siverek tavası nasıl yapılır - meşhur siverek tavasının yapılışı

MALZEMELER


1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti

2 kilo domates

250 gr salçalık biber

250 gr yeşilbiber

4 5 baş sarmısak

250 gr isot

250 gr pul biber

1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum)

karabiber kekik kimyon tuz

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

HAZIRLANIŞI


Fırın tepsininin içine etleri alalım.

sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım.

domatesleri soyalım.tepsinin bir köşesine orta büyüklükte doğrayalım.domatelerin üzerine kırmızı ve yeşil biberleride orta büyüklükte doğrayalım

et sıvı yağ pul biber isot tuz ve sarmısağı iyice harmanlayalım.iyice karışmış olması lazım bunların.domates ve biberleride yavaş yavaş alıp her aldığımızda iyice karışmasını sağlayalım.180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.yemeği fırından almadan 5 10 dk önce baharatlarıda ekleyelim.


odun fırınında pişse daha güzel oluyor.ama ben yaptığım yemeği pişerken görmeliyim. isterseniz güveç tenceresindede yapabilirsiniz.yemeğin özelliği tepside yenmesi.en güzel yanı bulaşık çıkmıyor


afiyet olsun.

alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.