Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, fıstıklı, sarması

Fıstıklı Biftek Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Biftek Sarması



Fıstıklı Et Sarması - Et Sarması Nasıl Yapılır - Biftek Pişirme Usulleri
Malzemeler:


4 parça ince dövülmüş biftek

1 su bardağı tuzsuz antep fıstığı

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


İri çekilmiş fıstık, margarin, pul biber ve tuz karıştırılır Biftekler serilir, fıstıklı iç paylaştırılır ve rulo yapılır Uç kısımları kürdanla tutturulur Sarmalar bir fırın kabına konur Üst malzeme karıştırılır, üzerine dökülür Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.