ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fıstıklı Biftek Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194198)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:51 AM

Fıstıklı Biftek Sarması
 
Fıstıklı Et Sarması - Et Sarması Nasıl Yapılır - Biftek Pişirme Usulleri
Malzemeler:


4 parça ince dövülmüş biftek

1 su bardağı tuzsuz antep fıstığı

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


İri çekilmiş fıstık, margarin, pul biber ve tuz karıştırılır. Biftekler serilir, fıstıklı iç paylaştırılır ve rulo yapılır. Uç kısımları kürdanla tutturulur. Sarmalar bir fırın kabına konur. Üst malzeme karıştırılır, üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.