Baklalı Ve Etli Enginar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı Ve Etli EnginarBaklalı ve Etli Enginar - Baklalı ve Etli Enginar Tarifi - Et Yemeği Tarifleri MALZEMELER 250 gram kuşbaşı kuzu eti 150 gram iç bakla 2 adet enginar 10-12 adet arpacık soğan 2 yemek kaşığı domates salçası Zeytinyağı Tuz HAZIRLANIŞI 1 Arpacık soğanları zeytinyağında bir süre kavurun 2 Salçayı ve eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin 3 Tencerenin içinde etlerin ortasına enginarları dizerek yerleştirin NOT: Enginarların kalın dış yapraklarını ayıklayın Üst kısımlarından da kesin Arzu ederseniz bütün yapraklarını da ayıklatıp kullanabilirsiniz 4 İçbaklaları çevresine dizin 5 Enginarların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edip ağzı kapalı şekilde hafif ateşte suyunu çekene dek pişiriniz |
|