Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, patlıcanlı

Patlıcanlı Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kebap



Patlıcanlı kebap tarifi - Patlıcanlı kebap nasıl yapılır - Patlıcanlı kebap Malzemeler



Malzemeler:


1kg az yağlı kıyma

2kg patlıcan( uzun patlıcan)

1kgdomates

500gr Yeşil biber

Tuz

Karabiber


Hazırlanışı:


Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk bekletilir


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.