ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Patlıcanlı Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194159)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:58 AM

Patlıcanlı Kebap
 
Patlıcanlı kebap tarifi - Patlıcanlı kebap nasıl yapılır - Patlıcanlı kebap Malzemeler

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:


1kg. az yağlı kıyma

2kg. patlıcan( uzun patlıcan)

1kg.domates

500gr. Yeşil biber

Tuz

Karabiber


Hazırlanışı:


Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur. Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir. Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır. Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir. Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir. Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir. Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın. Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir. Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir. Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk. bekletilir.


Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.