![]() |
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Közlenmiş Patlıcandan KarnıyarıkKözlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Nasıl Yapılır - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Malzemeleri Malzemeler: 4 adet orta boy patlıcan 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış) 2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış) 200 gr ![]() 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış) bir tutam maydanoz tuz, karabiber, 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça Sunum için : 1 adet çarliston biber 4 adet çeri domates Yapılışı: 1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve közleyin ![]() ![]() 2- Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye ilave edin ![]() ![]() 3- Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanlara ilave edip 1-2 dakika soteleyin ![]() 4- Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin ![]() 5- Tuz ve karabiberini ekleyerek tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ![]() 6- Közlediğiniz patlıcanların strecini açın ve kabuklarını dikkatlice soyun ![]() 7- Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın ![]() ![]() 8- Çarliston biberi ve domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine alın ![]() 9- 1 su bardağı et suyunu salça ile karıştırın ![]() ![]() 10- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|