![]() |
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Nasıl Yapılır - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Malzemeleri
Malzemeler: 4 adet orta boy patlıcan 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış) 2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış) 200 gr. kıyma 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış) bir tutam maydanoz tuz, karabiber, 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça Sunum için : 1 adet çarliston biber 4 adet çeri domates Yapılışı: 1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve közleyin. Közlediğiniz patlıcanlrı bir kabın içine alın üzerini streç ile hava almayacak bir şekilde kapatın. 2- Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye ilave edin. Biraz tuz ekleyip soteleyin. 3- Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanlara ilave edip 1-2 dakika soteleyin. 4- Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. 5- Tuz ve karabiberini ekleyerek tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. 6- Közlediğiniz patlıcanların strecini açın ve kabuklarını dikkatlice soyun. 7- Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın. Attığınız çiziği maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. 8- Çarliston biberi ve domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine alın. 9- 1 su bardağı et suyunu salça ile karıştırın. Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün. 10- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.