ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194140)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:01 PM

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık
 
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Nasıl Yapılır - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Malzemeleri


Malzemeler:


4 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)

2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)

200 gr. kıyma

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış)

bir tutam maydanoz

tuz, karabiber,

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça


Sunum için :


1 adet çarliston biber

4 adet çeri domates


Yapılışı:


1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve közleyin. Közlediğiniz patlıcanlrı bir kabın içine alın üzerini streç ile hava almayacak bir şekilde kapatın.

2- Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye ilave edin. Biraz tuz ekleyip soteleyin.

3- Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanlara ilave edip 1-2 dakika soteleyin.

4- Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin.

5- Tuz ve karabiberini ekleyerek tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.

6- Közlediğiniz patlıcanların strecini açın ve kabuklarını dikkatlice soyun.

7- Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın. Attığınız çiziği maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun.

8- Çarliston biberi ve domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine alın.

9- 1 su bardağı et suyunu salça ile karıştırın. Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün.

10- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.