Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brüksel, etli, güveçte, lahanası

Güveçte Etli Brüksel Lahanası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Etli Brüksel Lahanası



Et Yemeği - Et Yemekleri - Etli Tarifler - Güveçli Tarifler -Kuşbaşı Et - Lahana


Malzemeler:


yarım kilogram brüksel lahanası

250 gram kuşbaşı et

1 havuç

1 soğan

4 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı domates salçası

2 adet domates

5 su baradağı su

tuz

karabiber

1 diş sarmısak

Yapılışı:


Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın

Soğanı soyup kıyın

Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın

Sıvıyağı güveç tenceresine alıp soğanı pembeleştirin

İçerisine 1 diş sarmısağı ve küp küp doğranmış domatesleri atın

Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun

Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin

Suyu ilave edip 20 dakika pişirin

Etler yumuşayınca havuç,ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin

20 dakika daha pişirin

Yemek pişmesine yakın güveç tenceresini kapaksız şekilde 15dakika fırına sürün

Sıcak servis yapın

Afiyet olsun…


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.