ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Etli Brüksel Lahanası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194089)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:09 PM

Güveçte Etli Brüksel Lahanası
 
Et Yemeği - Et Yemekleri - Etli Tarifler - Güveçli Tarifler -Kuşbaşı Et - Lahana


Malzemeler:


yarım kilogram brüksel lahanası

250 gram kuşbaşı et

1 havuç

1 soğan

4 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı domates salçası

2 adet domates

5 su baradağı su

tuz

karabiber

1 diş sarmısak

Yapılışı:


Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın.

Soğanı soyup kıyın.

Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın.

Sıvıyağı güveç tenceresine alıp soğanı pembeleştirin.

İçerisine 1 diş sarmısağı ve küp küp doğranmış domatesleri atın.

Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin.

Suyu ilave edip 20 dakika pişirin.

Etler yumuşayınca havuç,ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin.

20 dakika daha pişirin.

Yemek pişmesine yakın güveç tenceresini kapaksız şekilde 15dakika fırına sürün.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.