![]() |
Et Soteli Profiterol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Soteli Profiterol![]() Malzemeler Profiterol topları 250 gr kuşbaşı doğranmış antrikot 1 küçük soğan küp küp doğranmış 2 adet rende domates 1 yemek kaşığı un 1 adet kesme şeker 1 kahve fincanı kırmızı şarap Tuz-karabiber-pulbiber 1/2 su bardağı sıcak su Burger peyniri Yapılışı Isıtılmış çelik tencerede etler sotelenir ![]() Et suyunu çekince soğan ilave edilerek öldürülür ![]() Un ve şeker eklenerek çevrilir ![]() Domates-tuz ve karabiber konur ![]() Domates, suyunu çekene kadar sotelenir ve şarap ilave edilerek kaynatılır ![]() Su eklenip etler pişene kadar pişirilir ![]() Profiterol topları yatay olarak ikiye kesilir ve arasına tatlı kaşığı yardımı ile pişirilen et sote yerleştirilir ![]() Kapakları kapatılır üstlerine uygun büyüklükte kesilmiş peynir konularak pulbiber serpiştirilir ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar bekletilir ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|