ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Soteli Profiterol (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194054)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:15 PM

Et Soteli Profiterol
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


Profiterol topları

250 gr kuşbaşı doğranmış antrikot

1 küçük soğan küp küp doğranmış

2 adet rende domates

1 yemek kaşığı un

1 adet kesme şeker

1 kahve fincanı kırmızı şarap

Tuz-karabiber-pulbiber

1/2 su bardağı sıcak su

Burger peyniri


Yapılışı


Isıtılmış çelik tencerede etler sotelenir.

Et suyunu çekince soğan ilave edilerek öldürülür.

Un ve şeker eklenerek çevrilir.

Domates-tuz ve karabiber konur.

Domates, suyunu çekene kadar sotelenir ve şarap ilave edilerek kaynatılır.

Su eklenip etler pişene kadar pişirilir.

Profiterol topları yatay olarak ikiye kesilir ve arasına tatlı kaşığı yardımı ile pişirilen et sote yerleştirilir.

Kapakları kapatılır üstlerine uygun büyüklükte kesilmiş peynir konularak pulbiber serpiştirilir.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar bekletilir.


Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.