Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büryan, tavuk

Tavuk Büryan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Büryan





Malzemeler


* 2 adet tavuk budu

* 1 su bardağı pirinç

* 1 adet soğan

* 1 adet domates

* zeytinyağı

* karabiber

* Defne Yaprağı

* tuz

Hazırlanışı


1 Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır

2 Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir

3 Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur

4 Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir

5 Domates suyunu çekince altı kapatılır

6 Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır

7 Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır

8 Üstüne haşlanmış pirinç konulur

9 Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir

10 Karabiber serpilir

11 Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir

12 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.