ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Büryan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194035)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:45 AM

Tavuk Büryan
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


* 2 adet tavuk budu

* 1 su bardağı pirinç

* 1 adet soğan

* 1 adet domates

* zeytinyağı

* karabiber

* Defne Yaprağı

* tuz

Hazırlanışı


1. Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır.

2. Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir.

3. Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.

4. Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir.

5. Domates suyunu çekince altı kapatılır.

6. Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır.

7. Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır.

8. Üstüne haşlanmış pirinç konulur.

9. Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir.

10. Karabiber serpilir.

11. Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir.

12. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.