Çıtır Tavuklar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır TavuklarMalzemeler: 1 adet kemiksiz tavuk göğsü 1/2 su bardağı un 1/2 su bardağı su 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1-2 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için sıvıyağ Yapılışı: 1 Tavuk göğsünü 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin 2 Bir kasede yumurtayı tuzla birlikte çırpma teliyle çırpın Suyu ilave edip çırpmaya devam edin Un, sirke ve baharatları ekleyin Malzemeler karışıncaya kadar çırpın 3 Tavukları bu karışımın içine atın 4 Tavaya yaklaşık 1 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızdırın Tavukları sostan çıkarın ve kızgın yağda kızartın 5 Kızaran tavukları mutfak peçetesinin üzerine alın ve fazla yağını emdirin |
|