![]() |
Çıtır Tavuklar
Malzemeler:
1 adet kemiksiz tavuk göğsü 1/2 su bardağı un 1/2 su bardağı su 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1-2 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için sıvıyağ Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. 2. Bir kasede yumurtayı tuzla birlikte çırpma teliyle çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Un, sirke ve baharatları ekleyin. Malzemeler karışıncaya kadar çırpın. 3. Tavukları bu karışımın içine atın. 4. Tavaya yaklaşık 1 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızdırın. Tavukları sostan çıkarın ve kızgın yağda kızartın. 5. Kızaran tavukları mutfak peçetesinin üzerine alın ve fazla yağını emdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.