Fındık Soslu Hindi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Soslu HindiFındık Soslu Hindi Tarifi - Fındık Soslu Hindi Yapılışı - Fındık Soslu Hindi Nasıl Yapılır - Fındık Soslu Hindi Pişirme Süresi İçindekiler: 1 tabak Hindi Göğüs Şiş 100 gr yoğurt (kaymaksız) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 çorba kaşığı zencefil 2 adet kakule (dövülmüş) 1/2 tatlı kaşığı kişniş (dövülmüş) 1/2 çay kaşığı tane karabiber (iri dövülmüş) 1 çay kaşığı kırmızıbiber Fındık Sosu 2 çorba kaşığı fındık ezmesi 2 çorba kaşığı su (kaynar) 1 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı soya sosu 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber (ezilmiş) 1 çorba kaşığı tozşeker Tuz (arzu edilen miktarda) Yoğurt, zeytinyağı, zencefil, kakule, kişniş, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice karıştırın Etleri bu karışıma yatırıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin Fındık ezmesini su ile açın, sarmısak, limon suyu, soya sosu, kırmızı pul biber ve şekeri ilave edip, 2-3 dak kaynatın Etleri kömür ateşinde pişirip fındık sosuyla birlikte servis yapın |
|