Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
polo, tavuk

Polo Tavuk But

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Polo Tavuk But



Polo Tavuk But Tarifi - Polo Tavuk But Yapılışı - Polo Tavuk But Nasıl Yapılır - Polo Tavuk But Malzemeleri

MALZEMELER

4 adet tavuk budu

2 çorba kasigi tereyagi

1 adet tavuk suyu bulyon

Nisasta

4 adet patates

2 çay bardagi süt

Tuz, su


YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk butlarinin üzerindeki deriyi çikarin Butlari boyuna bir biçak

yardimiyla kesin Kemikleri çikarin Tek parça halindeki butlari kizdirilmis

tereyaginda kizartin Ardindan kirdiginiz tavuk kemiklerini tereyaginda

soteleyin Tencereye aktarin Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek kadar

su koyun Tuzunu ayarlayin Su yariya azalana dek kaynatin Suyu

süzgeçten geçirin Tavuk suyu bulyonu ekleyin Eriyene dek karistirin

Yeterince nisasta ekleyin Kisik ateste koyulasincaya dek pisirin

Patatesleri haslayin Püre kivamina gelene dek ezin Bir tencereye aktarin

Sütü, 1 çorba kasigi tereyagini ekleyin Iyice karistirin Tuz ile tatlandirin

Servis tabaginatavuk budu ve püreyi yerlestirin Etin üzerine tavuk suyu

sostan gezdirin Sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.