ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Polo Tavuk But (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193910)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:06 AM

Polo Tavuk But
 
Polo Tavuk But Tarifi - Polo Tavuk But Yapılışı - Polo Tavuk But Nasıl Yapılır - Polo Tavuk But Malzemeleri

MALZEMELER

4 adet tavuk budu

2 çorba kasigi tereyagi

1 adet tavuk suyu bulyon

Nisasta

4 adet patates

2 çay bardagi süt

Tuz, su


YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk butlarinin üzerindeki deriyi çikarin. Butlari boyuna bir biçak

yardimiyla kesin. Kemikleri çikarin. Tek parça halindeki butlari kizdirilmis

tereyaginda kizartin. Ardindan kirdiginiz tavuk kemiklerini tereyaginda

soteleyin. Tencereye aktarin. Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek kadar

su koyun. Tuzunu ayarlayin. Su yariya azalana dek kaynatin. Suyu

süzgeçten geçirin. Tavuk suyu bulyonu ekleyin. Eriyene dek karistirin.

Yeterince nisasta ekleyin. Kisik ateste koyulasincaya dek pisirin.

Patatesleri haslayin. Püre kivamina gelene dek ezin. Bir tencereye aktarin.

Sütü, 1 çorba kasigi tereyagini ekleyin. Iyice karistirin. Tuz ile tatlandirin.

Servis tabaginatavuk budu ve püreyi yerlestirin. Etin üzerine tavuk suyu

sostan gezdirin. Sicak servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.