Yayla Soslu Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla Soslu TavukMalzemeler: 4-5 tane kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık 2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt 3-4 diş sarımsak 1 çay kaşığı silme toz şeker 1 yemek kaşığı salça 6 tane tatlı sivri biber Kekik, kimyon, karabiber, tuz Zeytin yağı Üzeri için: 2 adet kabuğu soyulmuş, uzun uzun dilimlenmiş olgun domates Yapılışı: Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır,Biberler ince kıyılır ![]() Dilimlenmis domatesler hariç, tüm malzemeler karıştırılır Bu karışımın lezzetli olması için 2 saat kadar dinlenmesi gerekli![]() Fırın poşeti çok az unlanır Karışım fırın poşetine doldurulur ve üzerine dilimlenmis domatesler dizilir 185 C ısıda 35 dk pişirilir Pişen tavuklar poşet içinden bir servis tabağına boşaltılarak servis yapılır
|
|
|
|