ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yayla Soslu Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193858)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:15 AM

Yayla Soslu Tavuk
 
Malzemeler:


4-5 tane kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık


2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt


3-4 diş sarımsak


1 çay kaşığı silme toz şeker


1 yemek kaşığı salça


6 tane tatlı sivri biber


Kekik, kimyon, karabiber, tuz


Zeytin yağı

Üzeri için:


2 adet kabuğu soyulmuş, uzun uzun dilimlenmiş olgun domates

Yapılışı:


Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır,Biberler ince kıyılır.


Dilimlenmis domatesler hariç, tüm malzemeler karıştırılır.Bu karışımın lezzetli olması için 2 saat kadar dinlenmesi gerekli.


Fırın poşeti çok az unlanır. Karışım fırın poşetine doldurulur ve üzerine dilimlenmis domatesler dizilir. 185 C ısıda 35 dk pişirilir. Pişen tavuklar poşet içinden bir servis tabağına boşaltılarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.