![]() |
Yayla Soslu Tavuk
Malzemeler:
4-5 tane kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık 2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt 3-4 diş sarımsak 1 çay kaşığı silme toz şeker 1 yemek kaşığı salça 6 tane tatlı sivri biber Kekik, kimyon, karabiber, tuz Zeytin yağı Üzeri için: 2 adet kabuğu soyulmuş, uzun uzun dilimlenmiş olgun domates Yapılışı: Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır,Biberler ince kıyılır. Dilimlenmis domatesler hariç, tüm malzemeler karıştırılır.Bu karışımın lezzetli olması için 2 saat kadar dinlenmesi gerekli. Fırın poşeti çok az unlanır. Karışım fırın poşetine doldurulur ve üzerine dilimlenmis domatesler dizilir. 185 C ısıda 35 dk pişirilir. Pişen tavuklar poşet içinden bir servis tabağına boşaltılarak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.