Bezelyeli Hindi Dilimi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Hindi DilimiMALZEMELER 4 adet hindi göğüs eti 2 bardak bezelye 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı un Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün Hindiye karabiber ve tuz sürün Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin Göğüs kısmından ince dilimler kesin Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz not: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir alıntı |
|
|
|