Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, dilimi, hindi

Bezelyeli Hindi Dilimi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Hindi Dilimi



MALZEMELER


4 adet hindi göğüs eti

2 bardak bezelye

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı un

Karabiber

Tuz



HAZIRLANIŞI


Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün Hindiye karabiber ve tuz sürün Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin Göğüs kısmından ince dilimler kesin


Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz


not: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.