ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelyeli Hindi Dilimi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193814)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:22 AM

Bezelyeli Hindi Dilimi
 
MALZEMELER


4 adet hindi göğüs eti

2 bardak bezelye

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı un

Karabiber

Tuz



HAZIRLANIŞI


Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Hindiye karabiber ve tuz sürün. Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun. 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin. Göğüs kısmından ince dilimler kesin.


Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin. Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın. Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın. Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün. 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz.


not: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.