Provans Usulü Tavuk Göğsü |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Provans Usulü Tavuk GöğsüProvans Usulü Tavuk Göğsü Tarifi - Provans Usulü Tavuk Göğsü Yapılışı - Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Tavuk Göğsü Malzemeleri MALZEMELER 4 tavuk göğsü, herbiri 175 gr derisi soyulmuş, 25 gr un Tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 50 gr margarin veya tereyağı 1-2 diş sarmısak, ikiye kesilmiş 400 gr konserve küp domates 2 taze soğan, doğranmış 2 çay kaşığı domates salçası 1/2 yeşil biber, küp halinde kesilmiş 1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz, süslemek için YAPILIŞ TARİFİ Fırını 110 C'ye ısıtın Tavuk göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm kalınlığa gelinceye kadar dövün Bir kağıt havlu ile dövülmüş tavuk göğüslerini iyice kurulayın Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin Tavukların iki tarafını una batırırı Büyük bir tavada ayçiçekyağı ve margarini ısıtın Yağ kızınca sarımsakları koyup l dak kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını da 3-5 dak kızartın (Aşçının önerisine bakın) Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını alıp fırında sıcak tutun Yağın çoğunu tavadan dökün Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin Domateslerin suyunu da katın, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın Tuz ve biberle tatlandırın Ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pişirin Maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın |
|