![]() |
Provans Usulü Tavuk Göğsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Provans Usulü Tavuk GöğsüProvans Usulü Tavuk Göğsü Tarifi - Provans Usulü Tavuk Göğsü Yapılışı - Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Tavuk Göğsü Malzemeleri MALZEMELER 4 tavuk göğsü, herbiri 175 gr derisi soyulmuş, 25 gr un Tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 50 gr margarin veya tereyağı 1-2 diş sarmısak, ikiye kesilmiş 400 gr konserve küp domates 2 taze soğan, doğranmış 2 çay kaşığı domates salçası 1/2 yeşil biber, küp halinde kesilmiş 1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz, süslemek için YAPILIŞ TARİFİ Fırını 110 C'ye ısıtın ![]() Tavuk göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm ![]() kadar dövün ![]() kurulayın ![]() Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin ![]() batırırı ![]() Büyük bir tavada ayçiçekyağı ve margarini ısıtın ![]() koyup l dak ![]() ![]() Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını da 3-5 dak ![]() kızartın ![]() ![]() fırında sıcak tutun ![]() Yağın çoğunu tavadan dökün ![]() ekleyin ![]() ![]() Tuz ve biberle tatlandırın ![]() ![]() Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pişirin ![]() yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|