ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Provans Usulü Tavuk Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193786)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:27 AM

Provans Usulü Tavuk Göğsü
 
Provans Usulü Tavuk Göğsü Tarifi - Provans Usulü Tavuk Göğsü Yapılışı - Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Tavuk Göğsü Malzemeleri

MALZEMELER

4 tavuk göğsü, herbiri 175 gr derisi soyulmuş,

25 gr un

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

50 gr margarin veya tereyağı

1-2 diş sarmısak, ikiye kesilmiş

400 gr konserve küp domates

2 taze soğan, doğranmış

2 çay kaşığı domates salçası

1/2 yeşil biber, küp halinde kesilmiş

1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik

1 yemek kaşığı doğranmış taze

maydanoz, süslemek için


YAPILIŞ TARİFİ

Fırını 110 C'ye ısıtın.

Tavuk göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm. kalınlığa gelinceye

kadar dövün. Bir kağıt havlu ile dövülmüş tavuk göğüslerini iyice

kurulayın.

Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin. Tavukların iki tarafını una

batırırı.

Büyük bir tavada ayçiçekyağı ve margarini ısıtın. Yağ kızınca sarımsakları

koyup l dak. kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın.

Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını da 3-5 dak.

kızartın. (Aşçının önerisine bakın.) Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını alıp

fırında sıcak tutun.

Yağın çoğunu tavadan dökün. Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya

ekleyin. Domateslerin suyunu da katın, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın.

Tuz ve biberle tatlandırın. Ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin.

Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika

domates sosunun içinde pişirin. Maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis

yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.