![]() |
Portakallı Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı HindiPortakallı Hindi Tarifi - Portakallı Hindi Yapılışı - Portakallı Hindi Nasıl Yapılır - Portakallı Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Biftek 2 adet defne yaprağı 4 adet adaçayı yaprağı 10 dal maydanoz 1 çorba kaşığı kekik 2 dilim portakal kabuğu 400 ml su (kaynar) 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı kişniş (dövülmüş) 20 adet arpacık soğan 2 adet portakal (kabukları soyulmuş halka doğranmış) 1 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı soya sosu 200 ml krema 1 tatlı kaşığı aspir Defne yaprağı, adaçayı, maydanoz, kekik ve portakal kabuklarını küçük bir mutfak tülbenti içine koyup, tülbentin ağzını sıkıca bağlayın ![]() ![]() ![]() Bu suya et, karabiber, kişniş ve 1 çay kaşığı aspir ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal dilimlerine bal ve soya sosunu katıp pişirin ve portakalları çatalla ezip soğanlı ete katın ![]() ![]() ![]() Üzerine kalan aspirleri serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|