![]() |
Portakallı Hindi
Portakallı Hindi Tarifi - Portakallı Hindi Yapılışı - Portakallı Hindi Nasıl Yapılır - Portakallı Hindi Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Biftek 2 adet defne yaprağı 4 adet adaçayı yaprağı 10 dal maydanoz 1 çorba kaşığı kekik 2 dilim portakal kabuğu 400 ml su (kaynar) 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı kişniş (dövülmüş) 20 adet arpacık soğan 2 adet portakal (kabukları soyulmuş halka doğranmış) 1 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı soya sosu 200 ml krema 1 tatlı kaşığı aspir Defne yaprağı, adaçayı, maydanoz, kekik ve portakal kabuklarını küçük bir mutfak tülbenti içine koyup, tülbentin ağzını sıkıca bağlayın. Hazırladığınız tülbenti kaynar suya ilave edip hafif ateşte 10 dak. kaynatın ve tülbenti çıkartın. Bu suya et, karabiber, kişniş ve 1 çay kaşığı aspir ilave edin. Hızlı ateşte 10 dak. pişirin. Soğanları ilave edip 5 dak. daha pişirin. Portakal dilimlerine bal ve soya sosunu katıp pişirin ve portakalları çatalla ezip soğanlı ete katın. Kremayı ilave edin, karıştırıp 5 dak. daha kaynatın. Üzerine kalan aspirleri serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.