Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kanadı, susamlı, tavuk

Susamlı Tavuk Kanadı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Tavuk Kanadı






Susamlı Tavuk Kanadı


Malzemeler:

8 adet tavuk kanadı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil

4 adet sarmısak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş

2 yemek kaşığı susam

Tarifi:

Tavuk kanaklarını eklem yerlerinden 2 parçaya kestirin Böylece 8 adet kanat ucu ve 8 adet incik elde etmiş olacaksınız

Bir cam kaseye soya sosunu, zencefili, sarmısağı ve sıvı yağı koyun Kanatları ekleyip sosu her yerlerine yedirin Kabın ağzını streçle örtüp buzdolabında 2 saat marine edin

Kanatları sostan çıkarın, üzerlerine yapışan zencefilleri temizleyin ve kanatlara susam serpin Hepsini bir fırın tepsisine yan yana dizin

Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında bir kere alt-üst ederek 10-14 dakika kızartın İyice kızarıp içi piştiğinde fırından çıkarıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.