ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Susamlı Tavuk Kanadı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193712)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:39 AM

Susamlı Tavuk Kanadı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Susamlı Tavuk Kanadı


Malzemeler:

8 adet tavuk kanadı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil

4 adet sarmısak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş.

2 yemek kaşığı susam

Tarifi:

Tavuk kanaklarını eklem yerlerinden 2 parçaya kestirin. Böylece 8 adet kanat ucu ve 8 adet incik elde etmiş olacaksınız.

Bir cam kaseye soya sosunu, zencefili, sarmısağı ve sıvı yağı koyun. Kanatları ekleyip sosu her yerlerine yedirin. Kabın ağzını streçle örtüp buzdolabında 2 saat marine edin.

Kanatları sostan çıkarın, üzerlerine yapışan zencefilleri temizleyin ve kanatlara susam serpin. Hepsini bir fırın tepsisine yan yana dizin.

Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında bir kere alt-üst ederek 10-14 dakika kızartın. İyice kızarıp içi piştiğinde fırından çıkarıp servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.