![]() |
Susamlı Tavuk Kanadı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Susamlı Tavuk Kanadı Malzemeler: 8 adet tavuk kanadı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil 4 adet sarmısak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş. 2 yemek kaşığı susam Tarifi: Tavuk kanaklarını eklem yerlerinden 2 parçaya kestirin. Böylece 8 adet kanat ucu ve 8 adet incik elde etmiş olacaksınız. Bir cam kaseye soya sosunu, zencefili, sarmısağı ve sıvı yağı koyun. Kanatları ekleyip sosu her yerlerine yedirin. Kabın ağzını streçle örtüp buzdolabında 2 saat marine edin. Kanatları sostan çıkarın, üzerlerine yapışan zencefilleri temizleyin ve kanatlara susam serpin. Hepsini bir fırın tepsisine yan yana dizin. Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında bir kere alt-üst ederek 10-14 dakika kızartın. İyice kızarıp içi piştiğinde fırından çıkarıp servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.