Kişnişli Piliç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişnişli PiliçKişnişli Piliç Tarifi - Kişnişli Piliç Yapılışı - Kişnişli Piliç Nasıl Yapılır - Kişnişli Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 30 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 büyük paket Banvit Piliç Şerit Göğüs 3 diş sarmısak (ince kıyılmış) 4 adet taze soğan (ince kıyılmış) 2 cm büyüklüğünde taze zencefil (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kişniş (toz) 1 tatlı kaşığı kimyon (toz) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı çamfıstığı 2 çorba kaşığı taze kişniş veya maydanoz (ince kıyılmış) Tuz (arzu edilen miktarda) Sarmısak, taze soğan, zencefil, kişniş, kimyon, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve çamfıstığını iyice harmanlayın ![]() Kalan zeytinyağını yağsız veya vog tavada iyice ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 4 dak pişirin![]() Karıştırmaya devam ederek sarmısaklı karışımı katın Tuz serpip, yaklaşık 4-5 dak daha pişirin![]() Kişniş veya maydanoz serperek servis yapın
|
|
|
|