![]() |
Piliçli Tantuni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli TantuniPiliçli Tantuni Tarifi - Piliçli Tantuni Yapılışı - Piliçli Tantuni Nasıl Yapılır - Piliçli Tantuni Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 10 dakika Miktar: 4-6 kişilik İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı (her biri 4`e kesilmiş) 2 çorba kaşığı tereyağı 100 ml su (kaynar) 2 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış) 2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 1/2 adet maydanoz (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı sumak Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 4-6 adet küçük boy lavaş ekmeği Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı tuzla ovup, bol suyla yıkayın ![]() ![]() ![]() Lavaş ekmeklerini ısıtıp, üzerlerine tereyağı sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|