Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliçli, tantuni

Piliçli Tantuni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Tantuni



Piliçli Tantuni Tarifi - Piliçli Tantuni Yapılışı - Piliçli Tantuni Nasıl Yapılır - Piliçli Tantuni Malzemeleri




Hazırlama süresi: 10 dakika

Miktar: 4-6 kişilik


İçindekiler:

1 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı (her biri 4`e kesilmiş)

2 çorba kaşığı tereyağı

100 ml su (kaynar)

2 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)

2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)

1/2 adet maydanoz (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı sumak

Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

4-6 adet küçük boy lavaş ekmeği


Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak 2-3 dak soteleyin Kaynar suyu gezdirip, etler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 4-5 dak pişirin


Soğanı tuzla ovup, bol suyla yıkayın Domates, maydanoz ve eti ekleyin Sumak, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi serpip, iyice karıştırın


Lavaş ekmeklerini ısıtıp, üzerlerine tereyağı sürün Ortasına etli harcı paylaştırp, kenarlardaki boş kısımları harcın üzerine toplayarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.