ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piliçli Tantuni (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193687)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:43 AM

Piliçli Tantuni
 
Piliçli Tantuni Tarifi - Piliçli Tantuni Yapılışı - Piliçli Tantuni Nasıl Yapılır - Piliçli Tantuni Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hazırlama süresi: 10 dakika

Miktar: 4-6 kişilik


İçindekiler:

1 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı (her biri 4`e kesilmiş)

2 çorba kaşığı tereyağı

100 ml su (kaynar)

2 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)

2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)

1/2 adet maydanoz (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı sumak

Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

4-6 adet küçük boy lavaş ekmeği


Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak 2-3 dak. soteleyin. Kaynar suyu gezdirip, etler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 4-5 dak. pişirin.


Soğanı tuzla ovup, bol suyla yıkayın. Domates, maydanoz ve eti ekleyin. Sumak, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi serpip, iyice karıştırın.


Lavaş ekmeklerini ısıtıp, üzerlerine tereyağı sürün. Ortasına etli harcı paylaştırp, kenarlardaki boş kısımları harcın üzerine toplayarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.